Közel három évtizedes, az üzleti életben szerzett tapasztalatait kívánja átadni Kósa Erika új oktatási intézményében. A Kósa Erika Akadémia magánszemélyeknek és cégeknek indít személyiségfejlesztő programokat - az első idén október közepén startol. A Kósa Erika Akadémián a névadón túl, Farkas András, a Consequit Group korábbi értékesítési vezérigazgatója és Szántó Ferenc, a Consequit Group korábbi szervezetfejlesztési igazgatója tart képzést illetve már több neves vendégelőadót is felkértek, akik szakmai tudásukkal, élettapasztalataikkal gazdagítják a kurzusokat.

A három előadó az elmúlt negyedszázadban felbecsülhetetlen értékű sikertapasztalatot szerzett egyebek között a kommunikáció, az EQ-alapú vezetéselmélet, a döntéselmélet, a szervezetfejlesztés, az értékesítéspszichológia, a viselkedésalapú pénzügytan, a tárgyalástechnika, az időtervezés és a networking területén.

Új területen a személyiségfejlesztés

Az Akadémia  a négynapos egyéni programjain kívül  a megrendelő cégek egyedi igényeihez alkalmazkodó egyedülálló modulrendszerben kínálja céges oktatási szolgáltatásait.  A magyar piacon még ismeretlen Mindverse a mind és a universe szavakból képzett fogalom, ami teljesen új területe a személyiségfejlesztésnek.

A "Sabbatical" koncepcióra (néhány évente hosszabb vagy rövidebb ideig tartó alkotói szabadság) épülő és világszerte terjedő trend inspirálta a Mindverse létrejöttét. A kurzus tudományosan megalapozott, átgondolt rendszerben fejti ki azokat a témákat, amelyek segítenek az érzelmi intelligencia fejlesztésén keresztül az önmagukra hangolódásban.

Kósa Erika akinek a neve önmagában fogalom Magyarországon. Nemcsak mint a leggazdagabb magyar nőt, hanem mint professzionális kommunikációs szakembert, személyiségfejlesztőt, üzletasszonyt és mentort ismerhette meg a magyar piac. Több mint 27 éve tevékenykedik pénzügyi pályán.

Az eredetileg pedagógus végzettséggel rendelkező szakember egy osztrák pénzügyi tanácsadó cégnél szerzett komoly tapasztalatot, ahol egy évtizeden keresztül dolgozott. Értékesítési igazgatói pozícióból váltott 1999-ben, amikor társaival megalapította korábbi cégét, amely Magyarország és Közép-Európa meghatározó pénzügyi szervezetévé nőtte ki magát. Két társával, Kostevc Péterrel és Kutvölgyi Pállal 13 éven keresztül  vezették a Brokernet csoportot , majd 2012 őszén megalapította saját vállalkozását, a Consequit Groupot, amelynek elnöke volt.