Sikerült átállítani a CIB Bank rendszerét a húsvéti hétvégén a terveknek megfelelően - közölte a hitelintézet a Napi.hu-val. Az átállást eredetileg március közepére tervezték, de csúszott. A hétvégi átállás a meghirdetettek szerinti szolgáltatáskieséssel járt április 20-án (szombaton) 20:00 óráig.

Kedden azonban ismét problémák adódtak a szolgáltatásokkal. Olvasóink jelzései alapján már reggel óta problémák vannak a rendszerrel. Sem a fiókokban, sem telefonon, sem interneten nem lehet végrehajtani a tranzakciókat. Az ügyfelek beazonosítását sem tudják elvégezni a fiókokban.

"Jelenleg technikai okból fennakadások tapasztalhatók elektronikus szolgáltatásaink esetében, illetve a CIB eCommerce (kereskedők számára nyújtott internetes kártyaelfogadás), a CIB Bank által kibocsátott betéti és hitelkártyákkal végzett tranzakciók (bármilyen vásárlás és készpénzfelvétel), valamint a CIB Bank által üzemeltetett ATM-ek szolgáltatásai esetében. A probléma elhárítása folyamatban van" - közölte a bank lapunkkal.