A tavasszal bejelentett nagyszabású vállalati átszervezésben a korábbi ígéretek ellenére nem sikerült minden dolgozónak másik munkakört vagy elfogadható fizetést felajánlani - tudta meg a lap a vállalat belső köreiből.

A 2700 érintettből az ötszáz dolgozó többsége azért távozik az áruházlánctól, mivel a nekik felajánlott új feladatkörökben sokkal több felelősséget róttak volna rájuk, a korábbiaknál kevesebb pénzért.

A vállalat a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) két áruházi képviselőjét is utcára tenné, holott  az ő feladataik nem szűnnek meg. A szakszervezet törvényes úton nem járult hozzá a munkaviszonyuk megszüntetéséhez, ezért az úgy a bíróságon folytatódhat.

Az utóbbi másfél évben több költségtakarékossági intézkedésen átesett Tesco 112 hipermarketében a korábbi három vezetői szintből mostanra egyet hagytak meg: egy központba szervezték a munkaügyekkel kapcsolatos feladatokat, vagyis például boltvezetőknek, osztályvezetőknek, középvezetői szinten foglalkoztatott munkavállalóknak szüntették meg az alkalmazását - olvasható a lapban.