A közgyűlés döntést hozott a Főgáz Zrt. 49,83 százalékos részvénypakettjének, a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és az MFB Invest Zrt. részére való átruházásáról is. A részvényesek jóváhagyták, hogy a regionálisan is meghatározó energetikai vállalat egy új, 100 millió euró keretösszegű projekt-hitelszerződést kössön az Európai Beruházási Bankkal (EIB-vel). Az EIB-hitelt az MVM Csoport 18 átvitelihálózat-fejlesztési és 4 földgáztároló-felújítási projektre használja fel. A 2018-ig megvalósítandó beruházások, amelyek tervezett összértéke 53 milliárd forint, tovább növelik az MVM Csoport szerepét a régió ellátásbiztonságában - áll a közleményben.

A vállalat közgyűlése jóváhagyta az MVM NET Zrt. 450 megaherzes frekvenciasávban működő - mobiltávközlési technológián alapuló - adatátviteli szolgáltatásának bevezetését. Ez a beruházás országos hálózat kiépítését jelenti, a teljes beruházás tervezett költsége pedig 12,8 milliárd forint.

A közgyűlés továbbá - az Oroszlányi Erőmű távfűtési szolgáltatásának szavatolása érdekében - határozott arról is, hogy földgáz-alapú, forró vizes kazánteleppel egészítik ki a meglévő technológiát. A kazántelep megvalósításával Oroszlányban és Bokodon fenntarthatóvá válik a hőszolgáltatás.

QP | Quality Placement