A most tető alá hozott megállapodás mérföldkőnek számít a magyarországi bankbiztosítási szektorban, hiszen a hazánkra jellemző, egy bank, egy biztosítós modell helyett az új kezdeményezés több biztosítós értékesítési modellt valósít meg, lehetőséget teremtve arra, hogy idén szeptembertől a biztosítási piac valamennyi szereplőjének termékeiből választhassanak az ügyfelek, az ország legnagyobbnak fiókhálózatát működtető Takarékbankban - mondta Vida József a Takarékbank Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködést több mint egy éves szakmai felkészülés előzte meg, ahol a két vállalat - a hazai piacon szerzett banki és biztosítási tapasztalataira építve - határozta meg a partnerség kereteit.

A banki és biztosítói termékek - elég csak a jelzáloghitelek felvételéhez szükséges lakásbiztosításokból kiindulnunk - komplementer pénzügyi szerepüknek köszönhetően, képesek lesznek az ügyfelek teljes körű pénzügyi igényeinek kiszolgálására, így adva kiszámíthatóságot mindkét szereplő számára. Az együttműködés lényegében együtt indulhat, az MNB által életre hívott minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítással, melyről az indulás után, országosan több száz fiókban érdeklődhetnek a Takarékbank meglévő és jövőbeni ügyfelei - fogalmazott az együttműködésről Keszthelyi Erik a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

A Takarék Csoport tagjai az MTB Zrt. mint integrációs üzleti irányító szervezet, a Takarékbank Zrt. mint univerzális kereskedelmi bank, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. mint szakosított hitelintézet, valamint egyéb, faktorálással, lízinggel, alapkezeléssel, informatikával és más kiegészítő pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó társaságok, leányvállalatok.