A hét elején a KFC gyorsétteremlánc több pozíciót is meghirdetett az ország különböző pontjain - írja a Pénzcentrum.

"Szinte folyamatosan keresünk új éttermi munkatársakat csapattag és vezetői pozícióba. Az elmúlt két hónap kivétel volt, a Covid-19 járvány alatt lecsökkent forgalom nem indokolta, hogy intenzíven toborozzunk. Jelenleg szegedi, győri és budapesti éttermeinkbe keresünk új munkatársakat. Győrben nyáron új éttermet nyitunk, teljesen új csapatot építünk fel. Szegeden már három egység működik, az éttermi vendéglátás újraindulása óta gyors forgalomnövekedést tapasztalunk. Ennek színvonalas kiszolgálásához a jelenleginél több munkatársra van szükségünk" - mondta el a Pénzcentrumnak Juhász Nándor, a KFC brand managere. Ezzel párhuzamosan vizsgálják az éttermek nyitva tartásának meghosszabbítását is.

Budapesten egyebek mellett a Váci utcai, a Corvin plázában lévő és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található éttermekbe keresnek új dolgozókat.

Diákokat is várnak, nem kifejezetten nyári munkára, hanem hosszabb távon szeretnének együttműködni velük.

A kezdő órabér helyszíntől függően 1000-1400 forint között alakul, ám ez a bérezés növekszik, miután a munkatárs elvégezte a kötelező képzéseket és teljesítette az előírt élelmiszer-biztonsági és termékismereti vizsgákat.

1400 forintos órabérrel, napi 8 órás munkaidővel, havi 20 nappal számolva 224 ezer forintot lehet keresni. Az összeg persze - ahogy azt Juhász Nándor is említette - tovább nőhet - írta a portál cikkében.