Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az első forgóváz nemrég készült el Mátranovákon, ahol több mint 1,3 milliárd forintos beruházás zajlik. A cég új fejlesztéseket és létszámbővítést tervez.

A Coradia iLint a világ egyetlen hidrogénüzemű személyvonata, amelyet az Alstom gyárt németországi gyárában, Salzgitterben. A nem villamosított vonalakra tervezett vonatból Németország, Olaszország és Franciaország már rendelt - írja az MTI.

A Magyarországon készülő forgóvázkeret a vasúti kocsik egyik legfontosabb része, arra szerelik fel a tengelyeket, a rugókat és a fékeket. Minősége meghatározó a vasúti biztonság szempontjából. A nógrádi üzemben gyártott termékek minősége kiemelkedő, a "Made in Mátranovák" megjelölés a megbízhatóság és a magas szakmai színvonal védjegyévé vált.

Nagy jövőt jósolnak mind Magyarországon, mind Európában a hidrogénmeghajtás alkalmazásának a vasúti közlekedésben, ezért is terveznek folyamatos fejlesztéseket, és ahhoz kapcsolódóan létszámbővítést idén és a következő években - mondta Balázs Gáspár, az Alstom Transport Hungary Zrt. magyarországi vezérigazgatója.

Az Alstom több mint húsz éve van jelen Magyarországon

A cég az ország egyik legnagyobb metrószerelvény-beszállítója. 2021 januárjában vette meg a forgóvázgyártásra szakosodott mátranováki gyárat, amely 660 alkalmazottal Nógrád megye egyik legnagyobb foglalkoztatója. A gyár az 1970-es évek elején épült, és 1982 óta gyárt forgóvázkeretet.

A franciaországi székhelyű Alstom 70 országban van jelen, és több mint 70 ezer munkavállalót foglalkoztat. Miután a Bombardier Transportation 2021. január 29-én csatlakozott az Alstomhoz, a kibővült csoport összesített árbevétele 14 milliárd eurót tett ki a 2021. március 31-ével lezárult 12 hónapban.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az Alstom Transport Hungary Zrt. a 2020. április 1. és 2021. március 31. közötti üzleti évben 532 millió forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző időszak 640 millió forintjával szemben. A 2021. március 31-ével zárult üzleti évben 62 millió forint veszteséget mutatott az adózott eredménye a bázisidőszak 54 millió forint veszteségével szemben. A cég közlése szerint a 2022. március végén zárult következő üzleti év értékesítésének árbevétele 410,7 millió forint lett.

A Borbardier Transportation Hungary Kft. értékesítésének árbevétele 2021-ben megközelítette a 36 millió eurót - közölte az Alstom. 2020-ban a nyilvános cégadatok szerint az értékesítési árbevétel még 30 millió euró, az adózott eredmény 967 ezer euró volt.