A nyár elejéig tartó kétlépcsős program keretében - országszerte 111 aluljárót tesz rendbe a MÁV. Az év végén befejeződött fázisban mintegy negyven aluljáró járófelületeinek tisztítását, a fal- és mennyezetfelületek graffitimentesítését és mosását, illetve tisztasági festését végezték el a szakemberek.

A nagytakarítás első fázisában a nagy forgalmú fővárosi (Nyugati pályaudvar, Kőbánya felső, Angyalföld, Zugló, Érd-alsó) és vidéki (Székesfehérvár, Debrecen, Miskolc-Tiszai állomás, Nyíregyháza, Békéscsaba, Bicske, Biatorbágy, Érd alsó, Martonvásár, Hatvan, Debrecen, Siófok, Fonyód, Veszprém) vasúti aluljárókat érintette. A járófelületek tisztításán és a graffitik eltávolításán kívül a munkálatok kiterjedtek a lépcsők és rámpák takarítására, a burkolati elemek pótlására, a csapadékelvezetők és folyókák tisztítására, illetve a falfelületek (foltszerű vagy teljes) festésére, valamint a hibás lámpatestek javítására és cseréjére.

A program második, tavaszi ütemében további takarítási és karbantartási feladatokat látnak el a vasúttársaság munkatársai. A tél elmúltával befejeződnek a már megkezdett munkálatok Hatvan, Szajol, Vác, Újpest, Forró-Encs gyalogos aluljáróiban, majd a munkálatok további aluljárók rendbetételével folytatódnak.

Az utazóközönség komfortérzetének javítása érdekében végzett munkálatok során több elismerő visszajelzést kaptak a vasút munkatársai. A takarítás ellenére azonban mára több helyen a visszaszennyeződés (falfirkák, cipőnyomok) tapasztalható a frissen festett falakon, ezért a vasúttársaság arra kéri az aluljárókban közlekedőket, hogy ügyeljenek a tisztaságra és óvják a falak és járófelületek épségét - olvasható a MÁV közleményében.