A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően lép érvénybe. A MET által pályázaton elnyert portfólió a hazai árampiac 0,5 százalékát teszi ki.

A meghívásos pályázaton a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. nyerte meg a GDF Suez Energia Holding Hungary Zrt. magyarországi - a hazai árampiac 0,5 százalékát kitevő - fogyasztói portfóliója átvételi jogát. A GDF Suez a tendert 2014 nyarán hirdette meg. Az átvétel a versenyhivatali engedélyezést követően zárul.

A MET Magyarország a versenypiaci- földgáz és a villamosenergia-értékesítés területén egyaránt széleskörű tapasztalattal rendelkezik, ügyfeleit magas minőségben szolgálja ki. A társaság így bízik benne, hogy a GDF Suez fogyasztóinak átvétele zökkenőmentes lesz.

A MET-csoport svájci központú, nemzetközi profillal rendelkező kereskedőház, amely aktív nagykereskedelmi szereplője az európai gázpiacnak, a kiskereskedelem terén pedig Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban is számottevő a jelenléte. Mára a MET Csoport leányvállalatai révén nyolc európai országban van jelen, 14 nemzetközi gázpiacon, 13 európai kereskedési ponton folytat kereskedelmi tevékenységet. 2013-ban nyitott az áram, idén pedig új londoni irodáján keresztül a kőolaj kereskedelem felé.