A két felhívással indult tárgyalásos eljárás eredményeit az ajánlatkérő BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. tette közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

Mindkét közbeszerzés közforgalmi autóbuszvonalak üzemeltetésére szól, tíz évre, ami két évvel meghosszabbítható. Az első tender a csuklós autóbuszokat tartalmazza. A nyertesnek 75 (plusz 22 opcióban) új csuklós buszt kell vásárolnia. Az alap éves vonali kocsikilométer 5 millió 175 ezer (az opciónál 1 millió 518 ezer). Ezt 97,8 milliárd forinttal nyerte az ArrivaBus Kft.

Indult még a közbeszerzésen a fővárosi székhelyű Inter Tan-Ker City Kft. és az esztergomi Guzkó Kft. is.

A második közbeszerzés a szóló buszokkal történő szolgáltatást tartalmazza. Itt is 75 új buszt kell vásárolnia a nyertesnek, és az opció is 22 busz. Az éves vonali kocsikilométer ugyan annyi, mint csuklós buszoknál. Ezt 84,8 milliárd forinttal nyerte az ArrivaBus Kft.

Mindkét szerződést július 8-án kötötte meg vele a BKK.  Indult még ezen a közbeszerzésen az Inter Tan-Ker City Kft., a Guzkó Kft. és a Házas Mérnökiroda Bt. 

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes ArrivaBus Kft. 1998-ban alakult VT-Trasman néven, majd pedig VT-Ariva lett a neve. (A VT a Videotonra utal.) Tulajdonosa a Videoton Holding Zrt. A múlt évet 27,1 milliárd forint nettó árbevétel mellett 3,5 milliárd adózás előtti eredménnyel zárta. A Videoton Holding tulajdonosai a következők: SOH Vagyonkezelő Kft., SGH Vagyonkezelő Kft. és az LPH Vagyonkezelő Kft.