A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő BFK Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

Az edzőcsarnok a Csepel-sziget északi csúcsának nyugati oldalán, a Duna folyam - Soroksári Duna-ág - Weiss Manfréd út - és az új Duna-hídhoz kapcsolódó útszakasz által határolt területen épül meg. Lesz benne - egyebek mellett - hatsávos, 200 méteres, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség előírásoknak megfelelő futópálya és az ehhez kapcsolódó, dobó és ugró létesítmény. A tervezőnek egy 100 méteres, 6 sávos egyenes futópályát is el kell helyeznie a létesítményben. A lelátón 1 200 ülőhelyet kell biztosítani, jó rálátással a futópályára.

A nyertessel tavaly december 27-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

Indult még a közbeszerzésen a Napur Architect Kft. is.

A Napi.hu 2020 novemberében azt írta a nagy atlétikai stadionról, hogy a beruházást megvalósító Beruházási Ügynökség legfeljebb 199 milliárd forint összegben vállalhat kötelezettséget. Az új stadion a Rákóczi híd mellett, a IX. kerület, Kvassay zsilip melletti telken, a Vituki volt telepén épül fel - ez a helyszín szerepelt az Orbán-kormány korábbi, 2024-es budapesti olimpia megrendezéséről szóló pályázatban is. A negyvenezer férőhelyes atlétikai stadiont a Puskás Arénát is építő vállalkozói kör húzhatja fel (fővállalkozóként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Paár Attila WHB-csoportjához tartozó Magyar Építő Zrt.), nettó 150 milliárd forintért. A stadion tervezésére ötmilliárdot, az előkészítésre, bontásra hatmilliárdot már elköltött az állam.