"Azt követeljük, hogy az állami cégvezetők valós juttatásait hozzák nyilvánosságra, azt (...), hogy mennyi pénzt visznek haza havi lebontásban" - közölte Szijjártó, hozzátéve, hogy amíg mindez kiderül, ezt a szerinte elfogadhatatlan helyzetet rendezni kell, hiszen "pofátlanul magas" fizetést kapnak az állami cégvezetők. Ezért nyújtanak be frakciótársaival - Balsai Istvánnal és Koszorús Lászlóval - országgyűlési határozati javaslatot, amelyben indítványozzák a radikális fizetéscsökkentést - számolt be az MTI.

Szijjártó Péter a javasolt bércsökkentés mértékére vonatkozó kérdésre közölte: "sok esetben ezek a fizetések a felére is nyugodtan csökkenthetőek lennének, akkor sem lennének megélhetési problémáik ezeknek a cégvezetőknek".

Az önkormányzati vállalatok vezetőinek fizetésére vonatkozó felvetésre a politikus úgy reagált: ezeknek a vezetőknek a fizetése önkormányzati hatáskörbe tartozik, "úgyhogy nyilvánvalóan az emberek által megválasztott önkormányzati vezetők el tudják dönteni, hogy az önkormányzat teherbíró képessége mit bír el".