A távirati iroda beszámolója szerint az ÁNTSZ munkatársai az eladótér húsos pultjában összegyűlt véres vizet találtak, az áruházi polcokon elhelyezett egércsapdából kiszóródott a méreg, a cukrászüzemben pedig szobahőmérsékleten tárolták a sütemények egy részét. Mintegy 15 kg, lejárt szavatosságú húskészítményt is elkoboztak a szakemberek.

 

A vizsgálat során megállapították, hogy nincs kézmosó, sem papír kéztörlő, de az áruház egyetlen dolgozójának egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni. A bezárt részlegekben nem volt intézkedésre feljogosított vezető és az áruház egészére a "takarítatlanság volt a jellemző".

 

A bezáratott részlegek mindaddig nem működhetnek, amíg nem teremtik meg a közegészségügyi előírásoknak megfelelő feltételeket - döntött az ÁNTSZ. Az MTI beszámolója hozzáteszi, hogy a szolgálat, valamint a fogyasztóvédelem egy hónapon belül kétszer is sorozatos hiányosságokat tárt fel a szigetszentmiklósi áruházban, és számos lakossági panasz is érkezett az ÁNTSZ-hez. Az áruház ellen megindították a szabálysértési, a minőségvédelmi és a végrehajtási bírságolási eljárást.