Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen a héten az Audi járműgyárának nagy részében szünetelt a termelés, a dolgozók hétfőtől „a gördülő munkaidőkeret terhére mentesültek munkavégzési kötelezettségük alól”. A vállalat korábbi közlése szerint amíg a hiányhelyzetet nem sikerül megoldani, addig a Volkswagen konszern legtöbb termelő telephelyét érinti a korlátozás. Most úgy tűnik, az akadályok elhárultak.

Malajziában június elsején vezettek be szigorú kijárási korlátozásokat, miután május végére a napi új fertőzöttek száma megközelítette a tízezer főt a 32 milliós délkelet-ázsiai országban. Bár azóta valamelyest javult a helyzet, a lezárásokat június 28-áig meghosszabbították - írta meg a G7.hu.

Ez idő alatt, betiltottak minden, nagyobb tömeget érintő tevékenységet, és a legtöbb gyárat vagy teljesen leállították, vagy csak erősen korlátozott kapacitásokkal üzemeltetik: június elején a 15 millió ingázó dolgozó csupán tizede vette fel a munkát. Számos, külföldre termelő ipari üzem is leállt, az autógyáraktól kezdve a csipgyártók helyi üzemeiig, ahol koronavírus-gócpontok miatt áll a termelés. A malajziai félvezetőgyártók iparági szervezete szerint eddig 15-40 százalékos termeléscsökkenéssel jártak a lezárások, ami fennakadást okozott a teljes autóipari gyártási láncban.