Az alapbéremelésre egységes, az előző ajánlathoz képest megemelt összegű fix béremelést javasol. Az idei és a következő évre ez 35 ezer forint, az azt követő két évre 40 ezer forintos emelés. Ezenfelül indítványozza a mozgóbér négy százalékának a beépítését 2020. július 1-jétől az alapbérbe. Ennek értelmében az alapbér aktuális (2020. június 30-án érvényes) összege négy százalékkal nő, a mozgóbér mértéke 2020. július 1-jétől 0-15 százalék közötti lehet.

A vállalat 50 ezer forint bruttó egyszeri, a júniusi bérrel történő kifizetést ajánl fel évente, melyet a munkatársak szabadon használhatnak fel. Az Audi Hungaria számára kiemelten fontos a munkahelyek megőrzése, a foglalkoztatási garanciáról szóló közös egyeztetés - idézi a lap a cég közleményét.

A lojalitásbónusz összege négyéves futamidőre vonatkozik, amit az eddig megszokott módon biztosítanak. A jubileu­­mi jutalmat a vállalat értékes juttatási elemnek tartja, amelyet változatlan formában nyújt: 10. évforduló 100 ezer forint, 15. évforduló 150 ezer forint, 20. évforduló 200 ezer forint, 25. évforduló havi alap- és mozgóbér, valamint egy nap fizetett távollét. A vállalat egyeztetést kezdeményez a 30. jubileumi év elérésekor adható jutalom mértékéről. A választható béren kívüli juttatás mértékét a jelenlegi adójogi környezetre való tekintettel a vállalat megfelelőnek tartja, így az ajánlat a bérmegállapodás teljes időtartamára az évi 400 ezer forintos keretösszeg.

A munkavállalók a február 24-i bizalmi értekezleten értékelik az ajánlatot és új követelésüket február 25-én adják át.