Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A július 22-én kezdődött, többfordulós egyeztetéseket a munkáltatói oldallal ma, pénteken sikeresen lezártuk. Ennek értelmében további 9 százalékos alapbéremelésben állapodtunk meg 2022. július 1-jei hatállyal. Ez a 2022. április 1-i, 58 ezer forintos, 3 százalékos inflációkövetést tartalmazó alapbéremeléssel együtt 12 százalékos inflációkövető alapbér kompenzációt jelent tagjaink, munkatársaink számára - jelentette be az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ).

Ez az inflációkövető alapbéremelés a jelenlegi inflációs környezetben biztosítja tagjaink, munkatársaink fizetésének értékállóságát - véli a szakszervezet.

A most kötött megállapodás eredményeképpen az inflációs alapbéremelés mértéke 9 százalék, ami július elsejétől érvényes, így azt a júliusi bérrel már augusztusban kifizetik.

A jelenlegi helyzetben a munkaadói és a munkavállalói oldal számára kiemelten fontos volt, hogy a kompenzáció a lehető legrövidebb időn belül megvalósuljon munkatársaink számára - fogalmazott az AHFSZ.

A szakszervezet 2019 elején híresült el, amikor sikeres sztrájkkal ért el megállapodást a győri Audi Hungaria Zrt.-vel. Az akkori szerint 2019-re 18 százalékos, de legalább 75 ezer forintos alapbéremelést sikerült kiharcolni. Az akkori sztrájk ideje alatt teljesen leállt a termelés Győrben, a termeléskiesés miatt leállították a gyártást az Audi központi üzemében, a bajorországi Ingolstadtban is, mert hiányoztak a Győrben készített motorok.