Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Audi Hungária Független Szakszervezete (AHFSZ) bérharca során olyan lépésre szánta el magát, melyre a magyar szakszervezeti mozgalom évszázados történelmében nem nagyon volt példa, a rendszerváltás óta pedig bizonyosan nem - értékel közleményében az ÉTMOSz. Bérkövetelésük érvényre jutása érdekében a szakszervezet 168 órás általános munkabeszüntetést hirdetett 13 ezer munkavállaló, több mint 8 ezer szakszervezeti tag számára.

Az érdekképviselet szerint a tét óriási, az AHFSz "all-in"-t (mindent egy lapra) mondott, ez a küzdelem azonban nem csak az Audiról és az AHFSz-ről szól. Ez a bérharc a magyar munkavállalók általános érdekérvényesítő képességéről és a tőkeerős, a világ vezető járműgyártója erőfölényének ellensúlyozásáról szól.

Úgy látják: ha itt elbuknak a munkatársak, akkor az ország munkavállalói a teljes kiszolgáltatottság szélére sodródhatnak. Egy esetleges sikertelen általános sztrájk visszavetheti az egyébként sem erőtől duzzadó munkavállalói érdekérvényesítésbe vetett hitet.

A sztrájkoló dolgozók jövedelmkiesését a szakszervezetnek kell egy hétre átvállani, amely majdhogynem lehetetlen feladat. Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete szolidaritásból "AHFSz Sztrjkalap Megerősítő" akciót hirdet a folyamatban lévő egy hetes sztrájk sikere érdekében. Kezdő támogatásként 5 millió forint felajánlásával támogatja a munkabeszüntetést, illetve közösségi pénzgyűjtést kezdeményez. (Kapcsolatfelvétel ezen a címen lehetséges: [email protected] )