Május 28-án régi mesterek művei és 19. századi festmények kerülnek kalapács alá a Nagyházi jubileumi árverésén. Az első nap legdrágább tétele a Carlo Cignaninak tulajdonított méretében is impozáns, védett festmény. A Dionysos és Eros Hephaistos műhelyében című (1680 körül készült) kép kikiáltási ára 55 millió forint.

A festménykínálatból kiemelkedik Giovanni Domenico Tiepolo előkelő származástörténettel rendelkező védett olajképe, ami szerepelt a Szépművészeti Múzeum 1996-os velencei barokk festészetet bemutató kiállításán. A mű 28 millió forintos kikiáltási árat kapott. Az aukció drágább tételei között szerepel Josef Israëls és Molnár József egy-egy munkája is.

Kép: A nagyobb méretért kattintson a képre!

Május 29-én 19-20. századi festményekre, bútorokra, keleti tárgyakra és szőnyegekre licitálhatnak. A második nap legdrágább tétele Aba Novák Hátaktja. A monumentális hatású festmény Vulkovics Katalint, Katót, a művész feleségét ábrázolja, aki 1921-tól állandó modellje Aba Novák képeinek. A művész korai kubisztikus korszakának e rendkívüli darabját a festő élete végéig műterme falán őrizte. A kép kezdőára 42 millió forint.

Kép: A nagyobb méretért kattintson a képre!

Az árverésen Batthyány Gyula, Gulácsy Lajos, A. Tóth Sándor és Rippl-Rónai József festményei 4 és 8 millió forint közötti indulóárat kaptak.

Május 30-án a jubileumi aukció zárásaként műtárgyak, ékszerek és ezüstök kerülnek kalapács alá. Az ékszeranyag különlegessége egy 19. század közepi biedermeier kitűző. Ékszerek esetében a származástörténet ismerete igazi csemegének számít. A katalógusban reprodukált 1870-es fotográfia megörökítette a korábbi tulajdonost, Lencz Antalnét a kitűzővel.

A Nagyházi Galéria árverései az Axioart Live szolgáltatásának köszönhetően online is nyomon követhetőek lesznek. A keddi eseményre itt (kattintson a linkre!), a szerdaira itt, a csütörtökire pedig itt jelentkezhetnek.

Könyvek, térképek, ex librisek is terítékre kerülnek

A Collectorism Kft. egy hónapon át minden nap online aukcióval várja az érdeklődőket. A 30 tételes, alacsony kikiáltási árról induló árveréseken könyvekre, gyűjtői képeslapokra és ex librisekre licitálhatnak. Az első aukció május 29-én zárul és itt tekinthető meg a teljes anyaga.

Május 31-én tartja 149. könyvárverését a Központi Antikvárium. A 499 tételből álló aukciós anyag sokrétű kínálatában számos kézirat, térkép és különleges ajánlású irodalmi kiadvány is megtalálható. Az árverés tételei itt tekinthetőek meg.

Kép: A nagyobb méretért kattintson a képre!

Június 1-én a Crystal Antikvárium 381 tételt felsorakoztató aukcióján licitálhatnak. Érdemes kiemelni Csányi Károly és Birchbauer Károly Az új országház és Dr. Hegyaljai Kiss Géza Monok története című köteteit.

Június 2-án zárul a Párisi Galéria online aukciója, ahol festmények, grafikák és műtárgyak kerülnek kalapács alá. Az árverésen Kádár Béla, Szőke Péter Jakab és Bene Géza munkái kaptak 300 ezer forintnál magasabb kezdőárat.

QP | Quality Placement