A Mercedes-Benz többek között ukrajnai beszállítókkal is együtt dolgozik, akik különböző, a járműgyártáshoz szükséges alkatrészeket szállítanak a vállalatnak. Beszállítóinkkal szorosan együttműködve, folyamatosan figyeljük és elemezzük a helyzetet, és intenzíven dolgozunk közös, az ellátási láncaink biztonságát szolgáló megoldásokon - írta a Napi.hu-nak az autógyártó .

Ez egyebek mellett magában foglalja egyes megrendelések áttelepítését a beszállítóink más telephelyeire, mindemellett gyáraink nagyfokú rugalmassága révén igyekszünk a lehető legjobban biztosítani a folyamatos termelést.

A 11. naptári héttől a Mercedes-Benz néhány gyárában, egyes területeken átmenetileg az aktuális helyzethez igazítja a termelési programot és a műszakterveket. Ez a kecskeméti gyárra is vonatkozik. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a jövő héttől átmenetileg háromról két műszakos termelési rendre áll át. Az intézkedés jelenleg csak március végéig van érvényben, a friss információk ismeretében a cég naponta újraértékeli a helyzetet.

A Mercedes-gyár munkatársainak a termelési program módosításából adódó munkaidőkiesését a munkaidőkeret alkalmazásával egyenlítik ki. A nem teljesített munkaórákat ennek megfelelően a későbbiekben lehetőség van pótolni. Az érvényben lévő munkaidőkeret a társaságnál egy évre szól, 2022. január 1-jétől december 31-ig érvényes.

A cég nem nevezte meg, hogy mely alkatrészek hiánya vezetett a műszakleálláshoz, de valószínűsíthetően az autókban nélkülözhetetlennek számító kábelkorbácsok hiánya lehet az ok.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.