Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idei első negyedévben a Suzuki SX4 S-Cross volt a legkedveltebb személyautó a magánszemélyek körében, ezzel a márkatárs Vitara elveszítette korábbi első helyét, igaz, továbbra is második - írtuk szombaton, most pedig jöjjenek prémiumpiac.

A Datahouse adatai szerint a prémiummárkák közül az Audi, BMW, Lexus, Mercedes, Volvo adta el a legtöbb autót, összesen 3217 darabot, ami 9 százalékos részesedésnek felel meg a teljes piacon elkelt több mint 34 ezres eladáshoz képest.

Sorrend

A magánszemélyeknél viszont jóval alacsonyabb az ominózus márkák részesedése, több mint 13 ezer autóból 516 darab volt az övék, azaz a piac 4 százalékát adták. A márkarangsort a Mercedes vezeti: 194 darab autó adott el a magánszemélyeknek. A BMW a második helyen áll 130 autóval, után jön a Volvo 77 darabos eladással, a negyedik az Audi 58 autóval, az ötödik a Lexus 57 darabbal.

A legnépszerűbb márkák a magánszemélyeknél
HelyezésMárkaDarabszám
1.Mercedes194
2.BMW130
3.Volvo77
4.Audi58
5.Lexus57
Forrás: Datahouse. 2019 első negyedév


Sorrend 2.0

A céges vásárlásoknál sokkal jobb számokat ért el a szóban forgó öt prémiummárka és a teljes piacra vetített részesedésük is jóval magasabb, mint a magánszemélyeknél. A cégek és az állami szervek ugyanis a Datahouse szerint közel 21 ezer új autót vettek az év első három hónapjában, az öt vizsgált prémiummárka pedig 2701 darab modellt értékesített ebben a körben, így 13 százalékos a részesedésük. (Érdemes figyelembe kell venni azt, hogy sok új magánhasználatú autót, köztük a prémiumokat is sokszor cégre vásárolnak a vevők.)

Mindenesetre a márkasorrend a következő, a Mercedes áll az élen, utána jön a BMW, mindössze 12 autóval elmaradva. A harmadik az Audi. Tehát utóbbi márka a céges eladásoknál megelőzi a Volvót. Az ötödik pedig a Lexus.

A legnépszerűbb márkák a cégeknél
HelyezésMárkaDarabszám
1.Mercedes776
2.BMW764
3.Audi638
4.Volvo405
5.Lexus117
Forrás: Datahouse, 2019 első negyedév


A kelendőbb prémiummárkák mellett volt vevő például huszonegy Jaguarra, tizenkilenc Infinitire, tizenhét darab Porschéra, valamint öt Maseratira, két Ferrarira és egy Bentley-re is.