A Váci út - Róbert Károly körút csomópontban forgalmirend-változásokra kell számítani október 16-tól várhatóan október 22-ig a metróvonal felszíni pótlásához szükséges hálózat kiépítése miatt - írja közleményében a fővárosi közlekedési társaság.

Fontos változás, hogy napközben a Róbert Károly körútról a belváros irányába balra kanyarodni, és visszafordulni is csak a külső forgalmi sávból lehet, a belső forgalmi sávot lezárják. A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból csak a külső sáv lesz járható.

Éjszakánként október 16-án (hétfőn) és október 17-én (kedden) a Váci útra, a városból kifelé vezető irányba nem lehet balra kanyarodni, nem lesz járható a Váci úti csomópont előtt a szélső egyenesen haladó sávja, valamint nem lehet majd a belváros irányába jobbra kanyarodni.

Továbbá a Váci útról, a városból kifelé vezető oldalon balra az Árpád híd irányába kanyarodó sávokat lezárják és a a Róbert Károly körútról balra, a belváros felé vezető irányba sem lehet majd letérni.

A Váci úton az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkálatai miatt a hónap végéig a Lehel tér környezetében a Váci úton a városközpont irányába az Alig utcánál a szélső sáv nem lesz járható, az Alig utcából a Váci útra történő kihajtás lehetősége is megszűnik. Emellett a sugárúton a városból kifelé vezető oldalon a Lehet tér és Bulcsú utca között a két belső egyenesen haladó forgalmi sávon lehet közlekedni - közölte a BKV.