A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A nyertes feladata az MNV mindenkori tulajdonában, valamint kezelésében lévő vagyontárgyak vagyon- és felelősségbiztosítása.

A vagyon értéke 2 ezer 77 milliárd forint. A géptörés biztosítás 10 millió forint /kár és 50 millió forint/ év, míg a  szállítmánybiztosítás 3 millió forint/kár/év. A biztosítandó vagyonállomány a szerződés időtartama alatt 30 százalékkal eltérhet a közbeszerzési eljárás megindításakor meglévőtől.

A felelősségbiztosítás 250 millió forint/kár és 500 millió forint/év lehet.

A kockázatviselés kezdete - előfedezet alapján - 2021. december 1.

A nyertessel április 12-én kötött szerződést az MNV.

Indult még a közbeszerzésen az UNIQA Biztosító Zrt. is.

A Napi.hu  tavaly októberben közölte, hogy Mészáros Lőrincék alkuszcége több mint 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a CIG Pannóniában. Az egyik nagytulajdonos adott el nekik egy nagyobb pakettet.

Idén februárban pedig arról adtunk hírt, hogy a CIG Pannónia 20 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bankholding Csoport tagjaival, így az MKB Bank Nyrt.-vel, a Takarékbank Zrt.-vel és a Budapest Bank Zrt.-vel, így közösen a legnagyobb biztosításértékesítési hálózatát hozták létre.

Szintén februári hír volt, hogy jól sikerült a 2021-es év a CIG Pannónia Életbiztosító számára a társaság tőzsdei jelentése szerint. A konszolidált adózott eredmény a jelentési időszakban 1,682 milliárd forint volt, ez 155 százalékkal haladta meg a 2020-as értéket, azaz több mint kettő és félszeresére nőtt a profit. 2020-ban azonban kizárólag azért lett nyereséges a biztosító, mert megvált számos nem életbiztosítási üzletétől.

Április elején írtunk arról, hogy egyedüli ajánlattevőkként a Groupama Biztosító Zrt. és a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nyerte a gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítást két évre, 159 millió 800 ezer forintért. Ezt megelőzően az Uniqa biztosította ezt a szolgáltatás, szintén két évre, 94 millióért.

A Céginfo.hu adatai szerint a nyertes CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. tulajdonosa a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.