A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény szerint a becsült ellenérték 2 milliárd 322 millió forint volt, az Allianz 2 milliárd 481 millióért vállalta a biztosításokat. Az értékelésnél 10 súlyszámot ért a minőség, míg 90-et az ár. A szerződést az ajánlatkérő Állami Egészségügyi Ellátó Központ a nyertessel november 30-án kötötte meg.

Mint a Napi.hu a közbeszerzési ajánlat júliusi megjelenésekor megírta, az első rész a vagyonbiztosítás. A 96 kórház vagyona 825 milliárd forintot ér, ennek a minden kockázatra kiterjedő (all risks) biztosítását kérte az ajánlatkérő. Kiegészítő biztosítás ehhez az üzemszünet és a géptörés biztosítás.

A második rész a számítógépek és elektronikus berendezések összkockázatú vagyonbiztosítását tartalmazza, de csak 57 intézménynél. Ezek a berendezések 73 milliárd forintot érnek.

A harmadik rész a kombinált felelősségbiztosításé. Ide tartozik a környezetszennyezés, a bérlői- és bérbeadói felelősség átvállalása, valamint a munkáltatói felelősségbiztosítás is.

A negyedik részben szereplő egészségügyi szolgáltatói (szakmai) felelősségbiztosítás mind a 96 kórházra kiterjed, viszont az ötödik kockázattípus, a vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása csak 12 kórházat érint. Végül a csoportos baleset-, vagy személybiztosítás 7 intézményre terjed ki.