Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a Spinto Hungária Kft. beruházásával összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. Összesen 6 milliárd forintos miskolci beruházásról van szó - írta a lap.

Egyszer már kiemelte az ügyet a kormány - idén márciusban azonban még a Spinto-TDM Szerszámtervező és Gyártó Kft. neve szerepelt a rendeletben. Ezt a céget 2007-ben alapították, ügyvezetője a korábban a Bankár-csoportból ismert Pócs János, aki egyben tulajdonos is a cégben, Mucsányi Zoltánnal és Filep Henriettával egyetemben. Végül azonban más felállásban valósul meg a beruházás: a Spinto-TDM és egy kockázatitőke-alap közös leánya lett a beruházó. A Spinto-TDM idén május 10-én megalapította a Spinto Hungária Kft.-t, amelyben rögvest nagy mozgás kezdődött. Székhelye átkerült Mezőkövesdre, 3 milliós törzstőkéje 354 millió forintra ugrott, és május végén a Spinto-TDM mellé beszállt tulajdonostársnak a Gran Kockázati Tőkealap.

Az alap kezelője a Gran Private Equity Zrt., amelynek a tulajdonosa Hernádi Zsolt Mol-vezér. Honlapja szerint a legújabb, a Spinto Hungária-projekt célja "egyedülálló precíziósszerszám-gyártó üzem felállítása és üzemeltetése, a kelet-közép-európai autóipar növekedésére, a magyar mérnöki tudásbázisra alapozva" - írta a Világgazdaság.