Ismét kapnak javadalmazást a megújuló, állami tulajdonú Malév igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjai, mindez havi 1,6 millió forintjába kerül a légitársaságnak.

A Malév ígérete szerint néhány napon belül nyilvánosságra hozzák a tiszteletdíjak mértékét - a vonatkozó kormányrendeletnek megfelelően - olvasható a Népszabadság csütörtöki számában.

A lap információ szerint a cég február 26-án tartott közgyűlése rendelkezett arról is, hogy a vezető testületek tagjainak munkáját mennyivel honorálja a cég, ezt azonban - a vonatkozó kormányrendelet előírása ellenére - egyelőre nem hozta nyilvánosságra a társaság.

A Népszabadság információi szerint Kamarás Zoltán igazgatósági elnök 150 ezer, az igazgatósági tagok - Kelemen András, Török Endre, Németh Ákos, Martin Gauss vezérigazgató, Leonov Péter és Anatolij Ballo, a korábbi tulajdonos VEB Bank egyik vezetője - pedig 130 ezer forint tiszteletdíjban részesülnek.

Valamivel kevesebb összeggel ismerik el a felügyelőbizottság munkáját. Osztrovszky Krisztina elnök a lap forrásai szerint 130 ezer, míg a tagok (Ritter Marianna, Vörös Viktória, Bene Orsolya, Kazatsay Istvánné és Balla Mihály) 110 ezer forintot kapnak havonta.