Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lakossági fogyasztók biztonságos ellátása érdekében az elmúlt tíz év legmagasabb téli gázfogyasztása legalább 60 százalékának megfelelő mennyiségű földgázt kell elhelyezni a tárolókban. Az ország téli földgázellátását ugyanakkor nem csak a tárolói készletek biztosítják, hanem a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés is - írta az energiahivatal közleményében.

A földgáz biztonsági készlet mértékéről szóló rendelet október 31-étől a jelenlegi 915 millió helyett 1200 millió köbméterben határozza meg a biztonsági készlet mértékét. Július 1-jével megkezdődött a biztonsági készlet feltöltése, ami a tárolási időszak alatt folyamatosan zajlott és jelenleg is tart.

A MEKH az ellátásbiztonság érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a gáztárolásért felelős piaci szereplők tevékenységét, a hazai földgáztárolók töltöttségét, a rendszerek karbantartását és a téli fűtési szezonra való felkészülést. A tárolói készletszint alakulása hónapról hónapra nyomon követhető a MEKH honlapján - áll a közleményben.