Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év első öt hónapjában a Budapest Airport (BA) közel kétezer járatát érintett a magyar soros EU-elnökség, ami a teljes forgalom közel öt százaléka. Eközben 2659 delegációt látott vendégül a repülőtéri elnökségi váró, amely mintegy kilencezer vezető politikust, szakértőt és kísérőt jelentett - közölte a BA. A féléves EU-utasforgalom - becslések szerint - elérheti a 40 ezer főt, ami megfelel a repülőtér másfél napi forgalmának.

Emellett mintegy nyolcvan kormány- illetve államfői szintű készültséggel járó légijárat is volt (ekkor van a legnagyobb készültség és korlátozás a repülőtér területén és környékén.) A hat hónap alatt mindössze három járat késett a rendkívüli készültség következtében (a járatok kénytelenek voltak a földön várakozni az EU-s különgépek miatt).

2011 első öt hónapja minden idők legforgalmasabb évkezdete is volt a Liszt Ferenc repülőtéren, összesen 3,16 millió utassal. A magyar EU-elnökség hivatalos légitársasága, a Malév a küldöttségek közel 40 százalékát fuvarozta, háromszor annyit, mint a második legtöbb delegáltat szállító német Lufthansa. Az érkező küldöttségek tíz százaléka érkezett magánrepülővel.