A Díjbeszedő Holdinghoz tartozik egyebek közt az elektronikus számlázási és díjfizetési rendszert üzemeltető Díjnet Zrt. A rendszerhez számos közüzemi szolgáltató csatlakozott, amelyeknek ügyfelei az elektronikus díjfizetést választva az interneten egyenlíthetik ki közüzemi számláikat.

A Magyar Posta közleménye szerint "a társaság számára kiemelt jelentőséggel bír egy olyan piacon való megjelenés, mely a hagyományos csekkalapú díjfizetés alternatíváját jelenti, ezen a piacon pedig a Díjnet Zrt. ma piacvezető". "További kitörési pont a saját jogú befektetési szolgáltatási képesség piacvezető technológiára épülő, költséghatékony és gyors megteremtése, illetve ezek szinergikus hatásainak kihasználása."

Az üzletrész és részvény adásvételi tranzakciókhoz kapcsolódóan - amelyekkel a DBH az FHB és a Magyar Posta irányítása alá kerül - a felek egyrészt aláírnak egy szindikátusi szerződést, várhatóan július 31-ig. Ez tartalmazza a stratégiai együttműködést, amelynek keretében összehangolják üzleti tevékenységüket a közös irányítású vállalatokra vonatkozóan - számolt be az InfoRádió.

Másrészt a felek részvénycserével megvalósuló további tulajdonszerzésekben is megállapodnak. Eszerint az FHB 50 százalékos - közvetett - részesedést szerez a jelenleg a Magyar Posta kizárólagos tulajdonában lévő Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben. Ez a társaság a postákon szándékozik az ügyfelek részére befektetési szolgáltatási termékeket értékesíteni, illetve ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtani.

A tranzakció zárása 2013. szeptember 30-ig várható.