A mai bejelentés szerint az OTP Bank (30 százaléka lesz) és a PortfoLion regionális magántőke alap (70 százaléka lesz) megvásárolja a Szallas.hu Kft. 100 százalékát a Central Médiacsoporttól, valamint a két alapító tagtól Varga Zoltántól és Dorcsinecz Józseftől. A tranzakciót az eladók oldaláról az EY vezényelte le.

A kft. online szállásközvetítéssel foglalkozó társaság, amely a magánszemélyek számára online szállásfoglalást biztosító szallas.hu portállal 2014-re mintegy 10 milliárdos forgalmat ért el. További két terméke a szallasguru.hu, amely kedvezményes utazási ajánlatokat kínál, valamint a konferneciahotelek.hu, amely a vállalati rendezvényeket és utazásokat segíti.

A szallas.hu a régió több országában is nyújt online szállásfoglalási szolgáltatást. A külföldi országok közül Horvátország, Lengyelország, Románia és Szlovákia a legmeghatározóbb piaca a vállalatnak.

A társaság célja továbbra is a Szallas.hu Kft. belföldi vezető pozíciójának megerősítése, a jelenlét fokozása a meglévő külföldi piacokon, valamint az intenzív lengyelországi terjeszkedés, az ottani belföldi turizmusra koncentrálva - jelentette ki Szigetvári József a Szallas.hu Kft. ügyvezetője.

Az új tag kiválóan kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikáció fejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja - bankkártya, Szép-kártya - során léphet fel szinergiahatás - mondta Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.

Az alap célja, hogy a hazai sikertörténetből regionális sikertörténet váljon. minden feltétel adott: a cégnek professzionális menedzsmentje van. a lengyel piacon optimális belépési pont mutatkozik, a tulajdonosváltással pedig nagyobb tér nyílik a vállalat fejlődése számára. Szigetvári József pedig a cég ügyvezetőjeként folytatja - tette hozzá Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója.