A legkiválóbb hazai kortárs művészek rövidesen lehetőséget kapnak, hogy alkotásaiknak virtuális eredeti másolatai blokklánc technológia alkalmazásával megjelenhessenek a kriptotőzsdén. Az Interart Alapítvány kezdeményezése az ArtPass.Cards projekt olyan magyar ötlet, amely a világon elsőként teremt globális és hitelesített informatikai környezetet a kortárs művészbrandek építéséhez.

A projekt keretében első körben a legmagasabban jegyzett hazai művészeti galériák kapnak lehetőséget a legkiválóbb alkotások jelölésére. A kriptotőzsdére kijutó művészek nemzetközi kiugrási lehetőséghez juthatnak, illetve akár jelentős bevételre is szert tehetnek.

A kortárs művészet mára az egyik legdinamikusabb fejlődést mutató és legizgalmasabb befektetési formaként számon tartott iparággá vált világszerte. Köszönhetően a technológiai újításoknak, a virtuális térben új dimenziók jöttek létre, soha nem látott ütemben fejlődik a kreatív ipari digitalizáció, melyek révén a nagyközönség gyorsan megismerheti és elérheti a műalkotásokat. Az egyik legértékesebb felvevőpiac Ázsia, mely az európai kulturális termékek iránt rendkívüli érdeklődést mutat. 

A programnak az Interart Alapítvány szingapúri partnere biztosítja a virtuális környezetet, ami egyben az ArtPass.Cards projekt kiemelt ázsiai központjaként is funkcionál majd. Az ötletgazda célja, hogy mielőbb létrejöjjön és elérhetővé váljon országonként 200 művész legjobb alkotásainak virtuális portfóliója. Czeglédi Tamás, a Blockchaineum vezetője szerint a magyar kortárs művészek a blokklánc technológia alkalmazásával a virtuális térből könnyen átléphetnek a progresszív és sokkal több lehetőséget kínáló kriptovilágba, ahol biztonságos, művészbarát, ugyanakkor transzparens informatikai környezetben képviselhetik hazánk mai modern művészetét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!