Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A babaváró hitel olyan kedvezményes, hogy vétek nem felvenni. Maximum húszéves futamidővel igényelhető, a legfeljebb 10 millió forint összegű kölcsön kamatmentes, ha legalább egy gyereket vállal a házaspár öt éven belül, ha pedig többet, akkor még a tartozásból is elengednek. A legtöbb banknál jelenleg jóformán azonosak a kölcsön feltételei, de vannak már hitelintézetek, amelyek akciókkal próbálják magukhoz csábítani a jól kereső fiatal párokat.

Instant jóváírás

A program még csak másfél hete indult, de az érdeklődés hatalmas. A bankok eddig 200 babaváró hitelt folyósítottak, a Magyar Államkincstárnál pedig már csaknem ezer kérelem van a csőben. Ezekre a leggyorsabb igénylőkre próbál a K&H lecsapni. Azok a párok, akik július 31-ig benyújtják a bankhoz a kérelmeiket, 50 ezer forint jóváírást kapnak a számlájukra.

Szintén jóváírással csalná magához az ügyfeleket a Gránit Bank. A babaváró támogatás állami kezességvállalással vehető igénybe, amelynek mértéke 0,5 százalék. Egy tízmillió hitelnél - a kölcsönök 88 százaléka ilyen - az első évben ez 50 ezer forint körüli összeget jelent. A Gránit Bank az első három hónap kezességvállalási díját vállalja át, ami valamivel több mint 12 ezer forintot jelent.

Jól kereső családok figyelem!

A Raiffeisen a legbőkezűbb a babavárós ügyfelekkel. Ez a bank is a kezességvállalási díjból enged el, de nem három hónapon át, hanem öt éven át adja a kedvezményt. Azoknak az igénylőknek, akiknek a banknál vezetett számlájára legalább egy minimálbérnyi összeg minden hónapban megérkezik, a kezességvállalási díj 20 százalékát jóváírja. Ha az igénylő számlájára legalább 400 ezer forint folyik be havonta, akkor pedig a kezességvállalási díj felét írják jóvá. Ez azt jelenti, hogy akár 112,5 ezer forint kedvezményt szedhet össze egy ügyfél öt év alatt.

Az Ersténél akár 60 ezer forint kedvezményt is kaphatnak a családok bizonyos esetekben. Húszezer forintot kapnak azok, akiknek az Ersténél van számlájuk, amire a jövedelmük érkezik, és legalább 3,5 millió forintnyi hitelt vesznek fel legalább tíz évre. Ha az adóstárnak is ott van a számlája a banknál, vagy ott nyit egyet, akkor további 10 ezer forintot kapnak. Emellett 20 ezer forintot ér az is, ha életbiztosítást kötnek a bankon keresztül, és 10 ezret, ha belépnek az Erste Nyugdíjpénztárba.