Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Szántód és Tihany között közlekedő komp július 3-ig félmillió utast szállított. Az év eddigi legforgalmasabb napja a legutóbbi szombat, július 16-a volt, amikor a négy komppal több mint 16 ezren utaztak.

A hajóutasok száma csütörtökön átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több az egy évvel korábbinál. A legkedveltebb a Fonyód-Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (88 ezer utas) útvonal.

A séta- és esti programhajókon eddig összesen több mint 70 ezren utaztak, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta- és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

Az állami többségi tulajdonban lévő, 11 milliárd forint alaptőkéjű Bahart idén is rekordforgalomra számít. „Idén az árbevétel várhatóan meg fogja haladni a 4 milliárd forintot, hiszen a jelek szerint a három fő ágazatunk, a komp, a menetrendi hajózás, és a vitorláskikötő ágazat is erősebben teljesíthet, mint tavaly” –mondta Veigl Gábor, a cég vezetője.

Tavaly sikerült közel 4 milliárd forintos forgalommal, és kiemelkedő adózás előtti eredménnyel zárniuk. Az eredményből több mint 2,5 milliárd forint ingatlanértékesítésekből származik. A fennmaradó több mint 400 millió forint, messze meghaladta a korábbi évek átlagát a növekvő forgalomnak és a hatékonyságnövelő intézkedéseknek köszönhetően.