Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerződéskötés tényét az MNB-Ingatlan Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. Az eladó a Trance Balance Művészeti Kft. volt.

A vásárló a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában lévő MNB-Ingatlan Kft., amelynek feladata a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, továbbá ingatlankezelési tevékenység végzése. (Az MNB-Ingatlan korábbi neve Optimum-Penta Ingatlanbefektetési Kft. volt, a tulajdonosa pedig nem a jegybank, hanem az MNB-s Pallas Athéné Alapítványok által létrehozott, az alapítványok befektetéseit és ingatlanait kezelő Optima Befektetési Kft. volt 2019. május végéig - derül ki a Céginfo.hu adataiból.)

A Napi.hu márciusi információja szerint a Magyar Nemzeti Bank Értéktár programja ugyan lezárult, de a jegybank továbbra is vásárol műalkotásokat, korábban 45 darab Fajó János-művet szereztek meg, nettó 350 millió forintért.

Az MNB 2014-től 2018 végéig a 30 milliárd forintos kerettel meghirdetett Értéktár programja keretében vásárolt műkincseket a kulturális örökségvédelem jegyében, hazai és külföldi művészek alkotásait.