Mészáros Lőrinc 2016-ban a Hunguest Hotels megvásárlásával többek között tókörnyéki szállodák tulajdonosai is lett, majd egy évvel később a Balatontourist megvételével a kempingek nagy részét is megszerezte. Tiborcz István öt esztendeje a keszthelyi jachtkikötő megszerzésével vetette meg lábát a tóparton, azóta szállodákkal, kempingekkel, értékes vízparti ingatlanokkal bővültek érdekeltségei - emlékeztet a lap.

A Mészároshoz tartozó keszthelyi Hotel Via helyén elvileg már az idén állnia kellene az új ötcsillagos szállodának, ám még csak most bontják a régi épületet. A Balaton szálló lepusztultságával rontja a strand és a kikötő képét, a napilap úgy tudja, Mészáros Lőrincéknek még tervei sincsenek az épülettel. Szintén nem tudni, mikor újulhat meg a Hotel Helikon. A szálloda zárva van. Tiborcz István sem kapkodja el a Hullám Hotel felújítását: az épület a nyári szezonban munkásszállóként működik. Nem üzemel már a Tiborcz-féle egykori Zalatour kemping sem, ahol a tervek szerint apartmanházak épülnek majd.

A hírek szerint ez lesz a sorsa a Mészáros-birodalomhoz tartozó több kempingnek is. A balatonszemesi Vadvirágról tavaly elterjedt, hogy idén már ki sem nyit, ám ezen a nyáron még üzemel. Azt ígérik, hogy 160-180 szobás szálloda, illetve nyolc, tizenkét szobás luxusapartmanház épül itt. A Tiborczhoz tartozó fonyódi Napsugár kempingnél konkrét beruházásról ugyan még nem hallani, de rengeteg fát már kivágtak a területen.

Mészáros érdekeltségébe került a balatonvilágosi hajdani pártüdülő, a Club Aliga is, s bár komoly lakossági tiltakozás indult a helyiek részéről a vízpartjuk megmentéséért, az önkormányzat sem tud semmit a nagyvállalkozó terveiről. Úgy tudni, szállodákat és luxusüdülőket akarnak építeni a hatalmas területen.