Az uniós közbeszerzési közlönyben megjelent tenderfelhívást - ajánlatkérőként - a Szántód BalaLand Family Ingatlanfejlesztő Kft. tette közzé.

A Szántód, Móricz Zsigmond u. 96. szám alatti 5 850 négyzetméter hasznos alapterületű épület a következőkből áll:

  • pince - 850 négyzetméter (gépészet),
  • földszint - 3 400 négyzetméter (előcsarnok, vizes játszóház, száraz játszóház, konyha - étterem és kiszolgáló részek),
  • galéria szint - 1 600 négyzetméter vizes játszóház, száraz játszóház, wellness rész, öltözők, gépészet.

A kivitelezési idő 18 hónap. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt három lezárt üzleti év mindegyikében a mérleg szerinti befektetett eszközök értéke elérte az 1 milliárd forintot, továbbá a három év során csarnokszerkezetet, vagy vizes elemeket tartalmazó közforgalmú épület, vagy szállásépület magasépítési kivitelezési tevékenységből legalább nettó 4 milliárd forint árbevétele származott.

Az ajánlattételi határidő június 9. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 30 súlyszámmal szerepel.

Mint korábban megírtuk, a szántódi BalaLand ötcsillagos hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért. Az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja az idegenforgalmi beruházást. A 15 660 négyzetméteres hotel pincéjében lesz a mélygarázs, valamint a kiszolgáló helyiségek és a gépészet. A földszinten kap helyet a lobby, az étterem, a bár és az aula, míg három emeleten a szobák következnek. A negyedik emeleten helyezkedik el a fittness-wellness részleg.

A 2017-ben alapított Szántód BalaLand Family  Ingatlanfejlesztő Kft. a Dreamland Holding tagja. A Dreamland Holding Szepesi Richard tulajdonában van és a cég Budapest V. kerület, Reáltanoda utca 5. szám alatti, Franklin Háznak nevezett irodaházában van a Grabarics kft. székhelye is. Szepesi Richárd anyósa egyébként Nagy Róza, akit régóta Matolcsy György jegybankelnök legszűkebb bizalmi köréhez sorolnak.