A még nem nyilvános nyári menetrendben a tervek szerint a déli parton a korábbi kétórás követésű Balaton expresszek idén nyáron már óránként közlekednek. A változás a tó partján utazók számara is örvendetes lesz, mert az expresszek kijelölt kocsijában helyjegy nélkül lehet utazni a települések között. Továbbra is járnak majd a népszerű hétvégi éjszakai Bagolyvonatok, amelyekből idén eggyel többet lehet igénybe venni a korábbiakhoz képest - értesült a Balatontipp.hu.

A jó hírekből jut az északi partra utazóknak is. A járműhiány megoldódásával - vagyis a Desirók felszabadulásával - az összes Katica sebesvonat naponta közlekedik majd átszállás nélkül a Déli pályaudvar és Balatonfüred között. Hétvégenként további mentesítő gyorsvonatok kerülnek a menetrendbe, amelyeken mindig lesz kerékpárszállító kocsi is. A leggyorsabb utazást biztosító Kék Hullám sebesvonatok is járni fognak, amelyek Budapest és Balatonfüred között csak Székesfehérváron és Balatonalmádiban állnak meg, és InterCity kocsikat is továbbítanak.

A Magyar Idők kérdéssel fordult a MÁV-Starthoz a nyári menetrenddel kapcsolatban, de a cég sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesüléseket, mondván: a nyári menetrendről és annak újdonságairól időben részletes tájékoztatást adnak.

Pedig az idézett hírek szerint az északi parton élőket vagy nyaralókat az is kedve­zően érinti majd, hogy Füredről és Tapolcáról közvetlenül eljuthatnak az Adriára, ugyanis a Budapest és a szlovén tengerparti Koper között közlekedő nyári éjszakai gyorsvonat - az Istria - a veszprémi vasútvonal felújítása miatt ideiglenesen Balatonfüreden, Tapolcán át közlekedik. A vonat Ljubljanán, Postojnán keresztül jut le az Adriára. Postojna után, Pivkában rijekai csatlakozás is elérhető.

Fotó forrása: MÁV-START