A Mávinform tájékoztatása szerint a Sülysápról 14.24-kor indult, a Keleti pályaudvarra tartó S60-as vonat Rákos és Rákoshegy között sínekre helyezett betondarabokra futott. Az eset során senki sem sérült meg.

A helyszínelés végéig Rákos és Rákoshegy között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, ezért a délutáni órákban megnőtt a menetidő a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.

Késő délután már ismét két vágányon haladhattak a vonatok Rákoshegy és Rákos között. A késések fokozatosan csökkennek, este helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés az újszászi vonalon - tették hozzá.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a vonaton mintegy százan utaztak, számukra a vasúttársaság mentesítő járatot biztosított a továbbutazáshoz. A fővárosi hivatásos tűzoltók az utasok biztonságos átszállását segítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának munkatársa, Sári Tamás elmondta: a rendőrség vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.