Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn ellepték a rendőrök a Kolozsvár utcát, ugyanis fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt ismeretlen tettes egy pénzintézetben a XV. kerületében.

Az elkövető a zsákmányolt pénzzel elmenekült a helyszínről. Lövés nem történt, nem sérült meg senki, de a sokk miatt az alkalmazottakhoz mentőt hívtak. A fővárosi rendőrök azonnal lezárták a környéket, hajtóvadászatot indítva a rabló után, aki szalmakalapban menekült el - írta a napilap.

A friss információk szerint a rabló alaposan kitervelhette a bűntettet, ugyanis minden hónapban 10-én nagyobb összeg van a Takarbank-fiókban, mivel a pénzért aznap mennek a vállalkozók. Arra számíthatott, hogy egy nappal korábban több pénzt zsebelhet be.

Az Origo információi szerint a férfi női ruhát viselt a menekülés közben: a szalmakalap mellett egy szoknyát is felkapott magára.

A rendőrség közleménye, amely szerint a rabló hétfőn öt óra körül ment be a bankba, a szemtanúk szerint azonban arra lehet következtetni, hogy 30-40 percet tölthetett a bankban. Szakértők szerint itthoni viszonylatban rekord lehet, ugyanis egy átlagos rablás 90-120 másodpercig tart.