A Monori Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette indult bűnügyben tett indítványt annak a nőnek és férfinak a letartóztatására, akik két pénzintézetben raboltak Pest megyében.

A rendőrök szerdán vették őrizetbe a férfit, aki a gyanú szerint két hét alatt két pénzintézetet rabolt ki Pest megyében. A férfi június 18-án egy üllői, majd július 1-jén egy Bugyin található pénzintézetben - fegyverrel, vagy annak utánzatával - készpénz átadására kényszerítette az ott dolgozókat, majd elmenekült.

Az ügyészség szerint a házaspár anyagi helyzete 2019 nyarára nehézzé vált, tartozásaik halmozódtak fel. A bűnügy gyanúsítottjai, egy nő és egy férfi házastársak. Anyagi helyzetük 2019 nyarára nehézzé vált, több irányba tartozásaik halmozódtak fel. A férfi elhatározta, hogy ezt a helyzetet úgy oldja meg, hogy a felesége segítségével kirabol egy bankfiókot Üllőn. Megbeszélték a terv részleteit.

A terveket tettek követték. 2019. június 18-án reggel a személygépkocsijukkal egy üllői bankfiókhoz mentek. A nő ügyfélként bement a pénzintézetbe, körülnézett, majd mindarról, amit látott, beszámolt a férjének. Némi várakozás után a férje ment be a bankfiókba. Ott egy lőfegyvert vagy annak utánzatát az egyik alkalmazottra szegezte és pénzt követelt. A bankfiók dolgozói több mint 1 millió forint készpénzt adtak át a férfinak. A férfi kiment az épületből, beült az autójukba, ahol a felesége várta, majd elhajtottak.

A házaspár anyagi helyzetét a rablással megszerzett pénz nem oldotta meg. Ezért elhatározták, hogy Bugyin is kirabolnak egy pénzintézet. Itt 2019. július 1-én az üllői rablással azonos módon követték el a tettüket. Ebből a pénzintézetből is több mint 1 millió forinttal távoztak. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói másnap elfogták és őrizetbe vették a házaspárt.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsított férfi és nő szökésének veszélyével számolni kell a bűncselekmény tárgyi súly miatt. Attól is tartani kell, hogy szabadon hagyva bizonyítékok eltüntetésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét vagy újabb bűncselekményt követnének el. Mindez kizárólag a letartóztatásukkal akadályozható meg.