Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Bank360 lakossági hitelkeresleti indexének értéke 52,3 százalékra esett októberben, ez a mutató készítése óta a legalacsonyabb szint, egyúttal alulmúlja az előző havi 59,3 százalékot és kisebb a 2020. novemberi 63,6 százaléknál is.

A mutató a hazai lakosság internetes keresési tevékenysége, vagyis a főbb keresési kifejezések keresési gyakorisága alapján havonta tájékoztat a főbb lakossági hitelek iránti érdeklődés mértékéről. A havi adatokat a koronavírus-járvány előtti keresési intenzitáshoz, vagyis a 2020. januári szinthez méri az index, ez az adat jelenti a 100 százalékot.

Az októberi rekordalacsony szinthez mindhárom alindex hozzájárult, jelentős zuhanást azonban csak a személyi kölcsön szenvedett el - közölte a banki összehasonlító portál.

A népszerű szabad felhasználású hiteltípus alindexe idén a legtöbb hónapban meghaladta a 100 százalékot, a jelenlegi 52,8 százalékos érték alapján az érdeklődés azonban az év vége előtt nagyot esett.

Így az éven belül nagy hullámzásokat produkáló személyi kölcsön visszazuhant a másik két alindex keresési szintjére. A lakáshitelekre keresés 52,6 százalékos intenzitása stagnálást, a babaváró alindex 51,1 százaléka további süllyedést jelentett.

A személyi kölcsönök iránt keresést mérsékelte a banki kampányok kifutása is.

A zöldhitel az új sztár

Az internetes keresések új hitelsztárja a kedvezményes, 2,5 százalékos kamat mellett felvehető zöldhitel. Az október 4-től elérhető, szigorú energetikai feltételeket támasztó hitel iránti netes érdeklődés az induló hónapban érte el csúcspontját, de még novemberben is magas keresési adatokat mutat a Bank360 a kedvezményes jelzáloghitelekre.

E hitel iránti érdeklődés a lakáscélú hitelek online kereséseinek több mint felét tette ki az ősz utolsó hónapjában.

A piaci alapú lakáshitelek adták az érdeklődés bő harmadát, míg a csokos hitelek valamivel több mint egytizedét fedték le a teljes online érdeklődésnek. Miközben a zöldhitel szerepe elsöprő volt az ősszel, a mellé igényelhető nullaszázalékos csok-hitel viszont eddig nem követte ezt az emelkedést.