A Babaváró hitel népszerűsége a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt sem csökkent. Érthető, hiszen a konstrukció induláskor kamatmentes, ha pedig 5 éven belül gyermek születik, akkor ez a kedvezmény a konstrukció lejártáig érvényben marad. A második baba érkezésekor ráadásul a tartozás 30 százalékát, míg a harmadik gyermek születésekor a teljes fennálló adósságot elengedik.

Emiatt pedig már érdemes bemenni egy bankfiókba akár a vészhelyzet alatt is, természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával. De mi a helyzet akkor, ha valaki nem tud személyesen megjelenni a bankfiókban? Elképzelhető, hogy munkaidőben nem tud eljönni a munkahelyről, márpedig a bankok többsége ebben az időszakban van csak nyitva. A jelenlegi bizonytalan helyzetben a biztos fizetés nagyon fontos, ezt nem érdemes kockáztatni csak azért, hogy személyesen intézkedjen.

Normál esetben akár három személyes találkozó is kellhet

Az is elképzelhető, hogy olyan településen lakik, ahol nincs egyik banknak sem fiókja - vagy épp csak nagyon kevésnek -, ebben az esetben pedig utazni kellene akár 10-20 kilométert is a személyes találkozóért.

Ráadásul a hitelfelvevőnek nem is egyszer kell megjelennie a bankban, vagyis többször kell utazni, többször kell elkéredzkedni:

  • Az első alkalom lehet egy előzetes tájékoztatás, amikor mindent átbeszél a tanácsadóval.
  • A szükséges dokumentumok beszerzését követően megtörténhet a befogadás - ez lenne a második találkozó.
  • Majd a pozitív banki döntést követően még a szerződéskötésért is fel kell keresni a fiókot. Ez összesen legalább három találkozót is jelenthet, ráadásul az első kettőnél még egyáltalán nem biztos, hogy meg is kapja a kért hitelösszeget.

Igényelje online a Babavárót!

Szerencsére megoldható az is, hogy bárki személyes megjelenés nélkül benyújtsa a Babaváró-igénylését. Amennyiben ugyanis az ERSTE Online Babaváró Hitelt választja - melyet kizárólag a Bankmonitoron keresztül igényelhet -, akkor kényelmesen, otthonról és akár munkaidőn kívül is igénybe veheti a konstrukciót. A szükséges dokumentumokat feltöltve és becsatolva már indítható is az igénylés. A bankfiókban összesen egyszer, szerződéskötéskor szükséges bemenni: vagyis amikor már biztos lehet abban, hogy a kért összeget megkapja.

Ráadásul a pénzt hamarabb érkezhet, a bank ugyanis 2 munkanap alatt elbírálja a kérelmet, jóváhagyás esetén pedig akár 3 nap alatt jóváírhatja az összeget. (A jogszabályban alapján a pénzintézeteknek 10 munkanapon belül kell döntést hozniuk, de ennél gyorsabban, átlagosan 3-6 nap alatt megkapják az igénylők - amennyiben jóváhagyták a kérelmüket - az összeget.)

Az ERSTE Online Babaváró Hitel választásával tehát akkor is könnyen igényelheti a konstrukciót, ha nincs ideje többször is a fiókba bemenni, hiszen otthonról, kényelmesen és biztonságban beadhatja a szükséges papírokat. A folyamat során pedig profi szakértő gárda támogatja, emiatt olyan érzése lehet, mintha a fiókban lennél. Ráadásul a pénzét is gyorsabban megkaphatja - a bank jóváhagyása esetén -, mindezért külön díjat nem szükséges fizetni.

Mi az igénylés első lépése? Nézze meg, hogy megfelel-e a Babaváró hitel jogszabályi feltételeinek, ehhez használja az alábbi kalkulátort.