A tájékoztató szerint a Csontváry-levelek 36 millió forintról indulva, 48 millió forintos leütéssel döntötték meg a papírrégiségek rekordját. A levelezésben a fiatal Csontváry első szárnypróbálgatásai után kért tanácsot Keleti Gusztávtól, a kor ünnepelt festőjétől.

A december 7-én és 8-án zajlott aukción a 36 millió forintról induló levelek értékét növelte, hogy a Csontváry-hagyaték megmentőjeként ismert Gerlóczy Gedeon gyűjteményéből származtak. A korábbi rekordot egy 36 millió forintos dedikált Petőfi-kötet tartotta.

Mint írják, az aukciósház történetének legnagyobb, 8,27 karátos briliánsgyűrűje, 43,2 millió forint eladásával érte el a csúcsot. A GIA tanúsítvánnyal is rendelkező kivételes gyűrű 18 millió forintról indulva hosszú licitálás után kelt el ennyiért. A BÁV-nál az eddigi csúcstartó egy art deco platina karkötő volt, amelyet 28,8 millió forintért árvereztek el 2018-ban. Az ékszerek közül egy 3,9 karátos briliánssal ékített szolitergyűrű 10,2 millió forintért, míg 4,3 millió forintért rubin nyakék talált új gazdára.

Kikiáltási árának a kétszereséért, 16,8 millióért kelt el Rolex GMT-Master II karóra túlszárnyalva így a korábbi Rolex Daytona-csúcsot, amely 11,4 millió forintért talált vevőre a BÁV júniusi Centenáriumi aukcióján.

Az órák közül az Arnold & Son vitorlás miniatúrával díszített Indiamen karóra árát 11,4 millió forintnál, női karórák közül Patek Philippe Golden Ellipset 5,28 millió forintnál ütötték le.

Élénk licitharc után, tizenkétszeres áron, több mint egymillió forintért kelt el moszkvai zománcdíszítéses szelence. A gyűjtői darabok közül egy erdélyi reneszánsz pohárért 6 milliót, Vogel Sebestyén karszékért 1,9 millió forintot fizettek.

A festmények között nagy érdeklődés övezte a háború utáni modern és a kortárs műveket, köztük Aknay János, Orosz Gellért és Victor Vasarely alkotásait. A legtöbben Váli Dezső sokszor kiállított Régi zsidó temető című képére licitáltak, amely 5 millió forintért kelt el. A legnagyobb összeget, 16,8 millió forintot Batthyány Gyula arisztokrata hölgyet ábrázoló portréja érte el, Rippl-Rónai József Fekete kalapos hölgye pedig 15,6 millió forintért cserélt gazdát.