A portál cikke szerint a tiszakécskei vállalkozó legismertebb cége a Duna Aszfalt Kft. évek óta sorra kapja az állami megbízásokat. Szíjj több vállalkozásban is Mészáros Lőrinc üzlettársa, és 2017-ben az ő érdekeltségei nyerték a legtöbb közbeszerzést. 2018 első három hónapjában a Duna Aszfalt önállóan, illetve a Hódút Kft.-vel konzorciumban összesen nettó 145,6 milliárd értékű tender győztese lett. A megbízások többsége a Magyar Közút Zrt.-től jött.

A felcsúti polgármester második lett nettó 139,9 milliárd forint értékű elnyert közbeszerzéssel. A legjobban hasító cége a családi vállalkozás, a Mészáros és Mészáros Kft., de jól szerepel a gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L Zrt. is.

Varga Károly, aki szintén tiszakécskei vállalkozó 2015-ben kiszállt az addig Szíjj Lászlóval közös Duna Aszfaltból, Szíjj pedig az addig szintén közös Hódút Kft.-ből és Magyar Vakond Kft.-ből. A két cég közül 2018-ban csak a Hódút kapott állami megbízásokat: ahogy fentebb írtuk, a legtöbbet a Duna Aszfalttal közösen a Magyar Közút Zrt.-től - írja a portál a harmadik helyezettről.

A fotó forrása: Koszticsák Szilárd/MTI.