Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A korábbi éveket felülmúló sikerrel zárt az Art Market Budapest. A vásár négy napján száz kiállító ötszáznál több művész több ezer alkotását mutatta be a nemzetközi közönségnek. A hatodik alkalommal jelentkező esemény eddigi látogatóinak száma meghaladta a 125 ezret, és az idén jelentősen növekedett a kiállítók által realizált forgalom is.

Kiemelkedő sikert hozott a Polish(ed) elnevezésű, a lengyel kortárs művészetet fókuszba helyező program, és visszatért a német főváros galériáinak választékát bemutató Art From Berlin.

Négy kontinens kiállítóiból válogatott a vásár fotószekciója, a díszvendég Magdalena Abakanowicz szereplése pedig a szabadtéri szoborkiállításra irányította a nemzetközi figyelmet.

A vásár kiállítási csarnokaiban látható művészeti tartalom és az épületek között felépült köztéri szoborkiállítás mintegy 6 200 négyzetméteren 20-nál több országból érkező közel 100 kiállítónak biztosított megjelenési lehetőséget az Art Market Budapest 2016 keretében. A kiállítók által képviselt 500 feletti művész több ezer alkotása vált közvetlenül hozzáférhetővé a közönség és a vásárlók számára. Az elmúlt években bemutatkozott mintegy 35 kiállító ország listája idén tovább bővült. Az Art Market kiállítói a következő országokból érkeztek Budapestre: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Franciaország, Koreai Köztársaság, Lengyelország, Magyarország, Namíbia, Németország, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország és Ukrajna.

Az Art Market Kelet-Európa művészeti választékát is bemutatta: ezúttal mintegy 60 kiállító, ezen belül 40 galéria érkezett a vásárra a volt szocialista országokból. Magyarország valamennyi jelentős kortárs képzőművészeti galériája is a közönség rendelkezésére állt. A legnagyobb méretű standokon, 100-100 négyzetméteren például két vezető budapesti galéria, az acb és a Várfok galériák mutatkoztak be.