Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elfoglalták az Electro Worldöt és pakolják az árut - az Electro World 180 millió forinttal tartozik az Allée-nak, ezt próbálják meg most behajtani - írja az Index a privatkopo.hu-ra hivatkozva. A hírportál azonban azt is hozzáteszi, hogy egyelőre semmilyen más forrás nem erősítette meg ezt az értesülést.

A pláza sajtósa az Index kérdésére kifezetetten tagadta, hogy az ő üzemeltetőjüknek tartozna az Electro World.

Ami biztos, hogy pénteken sok, fekete ruhát - pólót vagy öltönyt és piros nyakkendőt viselő - behajtó jelent meg a boltban, majd elkezdték felmérni és elszállításhoz összecsomagolni az árukészletet.

A privvatkopo.hu rendőrök jelenlétéről is ír, de az Index szerint délután rendőrt már nem lehetett látni a helyszínen.

Az Electro World az utóbbi időben kifejezetten drámai helyzetbe került, bár a hazai piacon való megjelenésük óta amúgy is minden évben veszteséget termelt a cég. Emiatt az első tulajdonos, a brit Dixons Group 2008 őszén a bezárásról szóló híreket követően megvált a hálózattól, akkori másfélmilliárdos adósságállományával együtt. Az új tulajdonos a ciprusi bejegyzésű EW Electro Retail Ltd. lett, ami a romániai bejegyzésű TechnomarketDomo Holding érdekeltségébe tartozik. Azóta a tulajdonosi kör tovább bővült az NTP Elektroweb Kereskedelmi Kft.-vel.

Korábbi 13 üzletükből először a dunakeszit zárták be 2010 novemberében, idén február végén a budakalászi áruházban húzták le a rolót. Aztán a nyíregyházi, a győri és a budaörsi üzlet következett.

Februárban az Electro World csődvédelmet kért a fővárosi ítélőtáblától, amit illetékesség hiányában elutasítottak, mivel a cég korábbi székhelye Budaörsön volt. A döntés ellen fellebbeztek, azzal indokolva, hogy tavaly októbertől új székhelyük van, immár Budapesten. A március végén az új vezérigazgató, Nagy Károly Andrásazt mondta: ideiglenes fizetési moratórium alá vonták a kft.-t, ahonnan már csak egy lépésre van a csődvédelem. Ebben az esetben pedig lehetségessé válik a hitelezőkkel való megállapodás.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy hónappal ezelőtt házkutatást tartottak az elektronikai cikkeket árusító lánc székházában, a korábbi elnök-vezérigazgató, Polgár Csaba siófoki házában, és a jelenlegi vezérigazgató Nagy Károly András 2700 négyzetméteres luxusvillájában is, ám a hivatal ennél több részletet nem közölt, a nyomozás érdekeire való tekintettel. A privatkopo.hu információi szerint felmerült a gyanú, hogy a vállalat egy több százmillió forintos számlacsalási ügybe keveredett egy Bender-Log Zrt. nevű cégen keresztül.