Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Leállítja romániai fejlesztését a Magyarországon is jelentős portfolióval rendelkező ingatlanfejlesztő az Ablon - jelentette ki a Ziarul Financiarnak Dennis Twining, a vállalat igazgatótanácsának elnöke. A Volksbank és az izraeli üzletember Uri Heller többségi tulajdonában lévő ingatlanfejlesztő cég igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a piaci viszonyok normalizálódásáig jegeli a Bukarestben korábban bejelentett hat fejlesztését, és csupán a már elkezdett budapesti és prágai ingatlanjainak építését fejezi be. Az Ablon a román fővárosban és környékén 50 millió euróból 34 hektárnyi területet vásárolt, terveiben 800 millió eurós befektetés mellett 4 ezer lakás, irodaház és kereskedelmi célú ingatlan szerepelt.


Megindult projekteket is jegelnek

Az ingatlanfejlesztő cég annak ellenére döntött fejlesztéseinek leállításáról, hogy a projektjei közül nem egynél a munkálatok már folyamatban vannak. Ilyen például a bukaresti Sunset Residences ahol az építkezés már tavaly elkezdődött. Itt a tervek szerint 160-170 millió euróból, tíz társasházban mintegy 2000 lakás épült volna. Az Ablon jelentős befektetésre készült Otopeniben is, ahova 280 millió euróból több mint 13 hektáron üzleti negyedet terveztek. Ezen kívül a fővárosi Piepera negyedben 7,3 hektáron lakóingatlanokat, Mogosoaian villanegyedet és egy központi telken irodaházat terveztek.   

A részvényesek érdekeit szem előtt tartva, fejlesztéseinket addig nem kívánjuk folytatni, míg a bankok hitelezési kedve nem változik - magyarázta Twining.