Az MVM Zrt. közgyűlése jóváhagyta a vállalat tavalyi mérlegét, amely kedvező eredményadatokat tartalmaz - tudta meg a Napi Gazdaság. A nem konszolidált adózott eredmény 36 milliárd forint, a konszolidált adózott nyereség pedig 47,5 ( a kisebbségi részesedésekre járó összeget is figyelembe véve 45,8) milliárd forint volt 2011-ben. A profit tartalmaz egy 11, 6 milliárdos rendkívüli eredménytételt is, nevezetesen amit a Vértesi Erőmű csődegyezségéből fakadó adósságelengedése nyomán könyvelt el az MVM tulajdonában álló oroszlányi cég.

Az MVM-csoport különböző címeken - "rendes" adóként, illetve válságadó formájában - összesen 11,5 milliárd adót fizetett be a költségvetésbe.  Ezt közgyűlés most osztalékkal is megfejelte. Tízmilliárd forintot, azaz részvényenként 400 forintot fordítanak erre a célra - ennek az összegnek a 99,9 százalékát a főrészvényes Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kapja.

A közgyűlés döntött a a paksi atomerőművet bővítő beruházás előkészítő cégének elindításáról. Ennek értelmében kilencmilliárd forint alaptőkével megalapítják az MVM 100 százalékos tulajdonában lévő az MVM Paks II Zrt.-t, amely a létesítmény bővítésének fejlesztési cége lesz.