Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

2019 májusa óta nem volt ilyen magas árszinten a Brent típusú olaj hordónkénti ára, mint most. Egész héten emelkedő tendenciát mutatott az ár, az OPEC virtuális egyeztetését követően (ahol újra megállapodtak a kitermelt olaj mennyiségében: júniusban 840 ezer hordóval növelik meg a napi olaj kitermelést) újra lendületet vett, és egész héten emelkedett. 69 dollárról mostanra már közelít a 72 dolláros szintig: ez 3,5 százalékos emelkedés néhány nap alatt - írja a Holtankoljak.hu.

A heti tendenciát nézve a forint még mindig tartja magát a dollárral szemben, volt egy kisebb gyengülése a hét végén, de összességében a 284 forintos szinten mozog a dollár árfolyama.

Az olaj árának emelkedése miatt már múlt héten is volt esély a jelentősebb üzemanyagár emelkedése (pénteken 2-2 forintos emelést jelentettek be), de ezt a következő héten már nem valószínű, hogy megússzuk. 3-5 forinttal is emelkedhet a literenkénti átlagár a benzin és a gázolaj esetében - írja a szakportál a jövő heti előrejelzésében.