Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A munkaadók 47 százaléka az év végéig szeretné megemelni az alkalmazottaik fizetését, 32,7 százalékuk pedig a jelenlegi szinten hagyná a fizetést – derül ki a Jooble álláshirdető oldal felméréséből.

A válaszadók csupán 19,6 százaléka még nem döntött a kérdésben. A kérdőívet kitöltők között 0,7 százalék viszont csökkenteni szeretne a fizetéseken.

Jövőre a munkaadók 57,1 százaléka szeretné megemelni az alkalmazottaik fizetését, ugyanakkor 34,5 százaléka még nem hozott döntést a kérdésben; a válaszadók 7,1 százaléka pedig nem módosítana a fizetéseken egyáltalán.

Az alkalmazottak fizetését a munkaadók 1,3 százaléka szeretné csökkenteni.

A megkérdezett munkaadók 72,6 százaléka válaszolta, hogy időszakos elemzést végez a bérek versenyképességének feltérképezésére.

Kép: Jooble

A vállalatok 31,5 százaléka az inflációra vagy a piac általános tendenciójára hagyatkozik, így a bérek versenyképességének felmérését évente vagy félévente egyszer végzik. Ugyanakkor a válaszadók 27,4 százaléka egyáltalán nem végez effajta felmérést.

 

Kép: Jooble

A béremelést leggyakrabban a vállalat vezetősége kezdeményezi, ritkábban a tervezett béremelés vagy az alkalmazottak kezdeményezése nyomán valósul meg.

 

Kép: Jooble

A megkérdezett munkaadók a béremelés legnépszerűbb okainak az alábbiakat nevezték meg: a bérezés növekedése a munkaerőpiacon, az alkalmazottak által elért eredmények a munkahelyen, az infláció.

Kevésbé befolyásolja a munkaadókat a fizetés emelésében az egy munkahelyen töltött évek száma és az alkalmazottak szakmai előrelépése.