Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pandémiás helyzet is bizonyította, hogy a húsipar stabil munkahátteret ad. Ráadásul a Kometa 5 éven belül szeretné a kapacitását megkétszerezni, több száz új munkahelyet teremteni, de csapatukat már most is bővítik.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez a munka nem könnyű. Hűvösben, állandóan maszkban dolgozni folyamatos kihívás. A bérek folyamatos felülvizsgálatával szeretnénk kifejezni munkavállalóinknak, hogy számítunk rájuk” – mondta Giacomo Pedranzini, a Kometa ügyvezető igazgatója a béremelés kapcsán. Ahogy a cég mérete is nő, úgy a bérek is folyamatosan emelkednek. A tavalyihoz hasonlóan az általános béremelésen túl idén ősszel újra megvizsgálták a béreket.

Az új belépők már a próbaidő alatt is magasabb, 1180 forint órabért kapnak, ami a próbaidő letöltését követően (3 hónap elteltével) automatikusan 1300 forint/órára emelkedik. Ehhez adódnak hozzá a különböző pótlékok és prémiumok (az üzem teljesítménye alapján maximum 10 százalék prémium, jelenléti díj, műszak- és túlórapótlékok), valamint a cafeteria és a hűségpénz.

Az alacsony jövedelműek órabére jelentős mértékben változott: szeptember 1-től a szakképesítés nélkül dolgozók munkabére a végzett munkától és gyakorlattól függően többségében óránkénti 1350-1450 forintra emelkedik. Így ezekben a bérsávokban átlagos túlórát és műszakot figyelembe véve 210-260 ezer forint is lehet a nettó bér. Ehhez jön még hozzá 13. havi bérként most már egy teljes havi jövedelem az év során.